Halaman

Rabu, 25 September 2013

Kuliah Pensyarah Tua Dengan Bekas Murid Sekolah Rendahnya



  • Intan Hasimlamyazaialif shanteq gmbr ni..tq mona sbb tlg tagged kn..tq cikgu...
  • Eddie Azman Selepas 33 tahun lamanya...dulu & sekrg tetap bersama
  • Intan Hasimlamyazaialif sahabat..utk selamanya...
  • Intan Hasimlamyazaialif mana shaharudin n hasram?dia xde plk..
  • Zulkifli Abu Cicie. Saya suka lagu Wulan Merindu nyanyian Chichi Faramida. Nak dengar lagu tu, jenguk blog saya http://ceritaapaapasaja.blogspot.com

    ceritaapaapasaja.blogspot.com
    Blog perkongsian cerita pengalaman peribadi.
  • Hafizahasni Ismail Saya mmang tk pandai nyanyi cikgu, takut hari hujan...!
  • Zulkifli Abu Sayapun tak pandai nyanyi. Orang Jepun cipta karaoke bukan untuk lahirkan penyanyi tapi untuk menghibur hati sendiri selepas penat memerah otak dan tenaga. Kita sahaja menyalahtafsirkannya.
  • Izza Noreeza saya cuma tiada keberanian untuk mencuba menyanyi di kalayak ramai..
  • Zulkifli Abu BTW nak tanya satu perkara. Engkau orang tak hendak kongsi pengalaman peribadi untuk buku yang saya cadangkan tu ke? Setakat ini seorangpun tidak memberi reaksi bermakna. Cuma sekadar `Like' sahaja.
  • Intan Hasimlamyazaialif sy suka mnyanyi..tp mcm yan jgk lh...
  • Intan Hasimlamyazaialif pnglaman peribadi yg caman tu ckgu..seronok jg tu..
  • Zulkifli Abu Kalau difikirkan menyanyi di bilik mandi boleh membahagiakan, nyanyi sahajalah. Kalau semua orang hendak jadi penyanyi, siapa pula nak beli Cdnya. Saya selalu gunakan kata-kata ini dalam bilik kuliah saya, "Kalau semua orang hendak jadi pegawai, siapa pula yang hendak panjat petai?"
  • Zulkifli Abu Intan. Saya telah fokuskan. Pengalaman sewaktu zaman persekolahan. Ini menunjukkan Intan tak baca blog saya. Blog saya banyak kategori cerita. Cerita yang dibukukan nanti akan dibayar royalti. Ramai dah penulis Malaysia, kaya.
  • Izza Noreeza cikgu..saya terpanggil untuk mencuba tapi saya tak berapa pandai nk mengarang..insyaallah cikgu, berkat ajar dan didikan cikgu saya akan mencuba..saya memang berminat menjadi penulis tapi itu lah tak tau di mana nk dimulakan..
  • Intan Hasimlamyazaialif bukan apa ckgu..bkn sya xnk bc..sy mmg ada online..tp jrg sgt2 on lappy..dgn fon,nk buka blog mmg ssh..lmbt sgt....sy mntk maaf ckgu...
  • Zulkifli Abu Mudah sahaja untuk memulakan. Belajar menulis ialah dengan menulis; bukan dengan bercakap. Itu dua skills yang berbeza. Saya sedia membimbing secara percuma. Kalau nak kumpulkan orang di tempat kerja (ada Kategori Di Tempat Kerja) saya sedia dating untuk melakukan `coaching' bukan mengajar.
  • Zulkifli Abu Intan Hasimlamyazaialif tak salah. Tak perlu minta maaf.
  • Izza Noreeza cikgu..nanti saya kasi sedikit catatan saya kt cikgu ye..cikgu tengok macamana..iye lah cikgu saya kene belajar menulis..
  • Siti Nazhatul Shima Abdullah Cikgu jika di izin kan...lepas blk Haji kita jumpa ....shima dah baca blog cikgu amat menghibur kan dlm karya cerita reality....
  • Intan Hasimlamyazaialif klau pnglaman sndri wktu sekolah,intan mmg xbyk pngalaman...tp pnglmn peribadi,rsanya trlalu byk utk d kongsikn..
  • Hafizahasni Ismail Menulis sy boleh, tp dlm suasana sdirian. Menyanyi mmang sy tk da kberanian langsung, sy malu sdiri, takut sumbang. Sy lbh rela cik abg sy nyanyi dgn maid, atau mnari dgn secretary dia. Ni realiti cikgu...
  • Zulkifli Abu Siti Nazhatul Shima Abdullah, Tidak sampai sejam lagi lihat video klip you di YouTube.
  • Hafizahasni Ismail Tapi skrg, otak ni dh berkarat sbb tk dgilap. Takut bahasanya dh tk tepat.
  • Intan Hasimlamyazaialif lps ni shima akn popular..
  • Zulkifli Abu Sebenarnya terlalu banyak MITOS yang dibina orang terdahulu untuk MENAKUTKAN orang untuk menulis. Kononnya bakat menulis itu gifted. Nonsense! Allah adil. Semua orang diberi potensi itu. Itu skill. Kemahiran perlu dipelajari dan memerlukan latihan demi latihan. Sama seperti skill yang lain; menjahit misalnya.
  • Zulkifli Abu Sorry semuanya! Dah empat tahun tidak berhadapan di bilik kuliah formal seperti di IPG Kampus Raja Melewar. Jadi berkuliah di sinilah nampaknya. Memang beginilah selalunya saya memberi kuliah. Kalau student tak sabar, memang sakit hati - provokasi, provokasi, provokasi...
  • Zulkifli Abu Student hari ini sudah malas berfikir (Ek!@ Sudah lebih!) Mengaku sahajalah.
  • Izza Noreeza cikgu..saya suka dengan kuliah yg cikgu berikan ni..cikgu banyak kasi semangat dan dorongan..saya suka sangat..
  • Zulkifli Abu Tanya bekas murid dan pelajar saya (Alhamdulillah, saya berpeluang mengajar dari peringkat tadika hingga universiti), kelas BM saya memang bising hingga menyebabkan pengetua marah (Untuk mendapat pandangan yang tepat, beli buku Nazali Noor, pensyarah k...See More
  • Siti Nazhatul Shima Abdullah Link youtube. ..nnt cikgu post d wall shima ok ?
  • Zulkifli Abu Sudah ada di Wall saya sekarang: http://www.youtube.com/watch?v=xnS0Z-PAX1A
    www.youtube.com
    Video yang memaparkan gambar kelas dan karaoke bekas pelajar dan guru SRK Tunku Besar Tampin, Negeri Sembilan.
  • Hafizahasni Ismail Ok, sy dh tengok cikgu Zulkifli Abu.
  • Anis Suriani Cilgu Zulkifli Abu..saya x berkesempatan menjadi anak murid cikgu tp saya x pernah ketinggalan baca blog2 cikgu..ada bermcm2 warna dlm cerita2 cikgu..
  • Catat Ulasan